Sari la conținut

Alexandra Bascarau, De ce este importantă cultura în viața noastră

Alexandra Bascarau, 
Clasa a X-a A,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor coordonator: Silviu Sgârcea

Cultura poate avea un rol important în creativitatea și emoțiile noastre.

Eu cred că în viața noastră de zi cu zi cultura este foarte importantă deoarece ea ne dezvoltă diferite capacități, dar nu în cele din urmă ne ajută să ne eliberăm de problemele pe care le confruntăm in fiecare zi. În primul rând, cultura este acel loc in care te poți transporta pentru a uita de probleme, si in același timp pentru a te relaxa. De exemplu, eu când sunt obosita sau trista încerc sa iau o carte in mana si sa mă transport in lumea literaturii. De fiecare data când citesc o carte care mă definește, uit de tot ce este in jurul meu si mă axez doar pe acel tărâm al povestirii. Pot spune că, cu ajutorul cărților am început să observ lumea din mai multe puncte, si să-mi dau seama de anumite lucruri.

In al doilea rând, cultura poate avea un rol important în creativitatea și emoțiile noastre. De exemplu, de când eram mica si mergeam la grădinița îmi plăcea sa desenez. Pot spune ca scrisul si desenatul, m-au uimit încă de la început. De fiecare data, când veneam acasă îmi puneam părinții sa mă duca la un muzeu unde pot privi diferite opere de artă. Îmi plăcea sa mă inspir din tot felul de expuneri de artă.

Pot spune că cele doua, atât literatura cât si arta îmi aduc o adolescență fericită. Prefer să-mi petrec toata ziua citind si desenând decât să-mi pierd vremea cu tot felul de lucruri inutile, care nu-si au rostul. Cum ar fi facebook-ul sau snapchat-ul. Observăm că pe zi ce trece aceste aplicații îndepărtează copiii de la tot ce este mai frumos, doar pentru niște conversații.

In concluzie, cultura este cel mai bun mod de a te elibera si in același timp si educativ. Nu cred ca poate sa fie un lucru care sa te dezvolte atât emoțional cat si intelectual decât cultura. Cultura este cea care ne ajuta si sa muncim mai mult dar si sa ne relaxam.