Sari la conținut

Aida-Ștefania Grecu, Visez să devin…

Aida-Ștefania Grecu,
clasa a VII-a,
Colegiul Național CUZA VODĂ Huși
Profesor coordonator, Avram Carmen Any

De mici copii am fost întrebați frecvent “CE VREI SĂ TE FACI CÂND O SĂ CREȘTI MARE ?”. Acesta a fost momentul care m-a impulsionat să am idealuri, să privesc în jurul meu și să mă transpun în profesiile apropiaților dar și a celor pe care nu îi cunoșteam dar care îmi atrăgeau atenția.

Am visat mult timp la meseria ideală și de-a lungul timpului am avut idei schimbătoare. Inițial, mi-am dorit să fiu avocat ca să pot apăra drepturile oamenilor și să îi ajut pe cei care au nevoie. Însă, odată cu înaintarea în vârstă mi-am dat seama că mi-ar plăcea să vizitez alte țări, să descopăr culturi și oameni noi și am cochetat cu ideea de a fi stewardesă. Dar și această idee a fost trecătoare, deoarece am fost pusă în situația de a păși de mai multe ori în cabinetul medicului stomatolog. În acest mod mi-am dat seama că medicii stomatologi au puterea de a aduce pe fețele oamenilor cel mai important lucru, zâmbetul. Pe de altă parte mi se pare foarte frumoasă ideea de a purta uniforma în orice culoare.

Mi s-a spus că stomatologia oferă multe oportunități, provocări, dar și multe recompense, că nimic nu se compară cu satisfacția medicului când tratamentul a reușit, iar pacientul este sănătos și fericit.

Mă bucură foarte mult și faptul că în această meserie nu este vorba doar despre a trata dinții, ci despre a trata oamenii de frici, de emoții, care pe lângă medic au nevoie de un prieten care să îi înțeleagă și să îi îndrume spre un rezultat pozitiv.

Nu am certitudinea că ceea ce îmi doresc azi îmi voi dori și peste ani, dar am certitudinea că vreau să rămân tot eu, zâmbitoare și cu dorința de a împărți bucurie și bunătate în jurul meu.