Sari la conținut

Alina Drelciuc, Vise legate de „a fi!”

Alina Drelciuc,
12 ani, clasa a VI-a A,
Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița,
profesor îndrumător: Alina Rădeanu

În viitorul meu, vreau să am o meserie demnă de mine, care să îmi placă foarte mult, pentru ca niciodată să nu îmi pară rău de ceea ce am ales, sau să mă plictisesc profesând-o. Aș vrea să am o carieră plină de succes, însă mi-e foarte greu să iau o decizie.

Companiile au nevoie de un plan de afaceri, ca de o hartă turistică, pentru a găsi drumul spre succes. Oamenii au nevoie de o hartă a meseriilor, pentru a avea cele mai mari șanse să devină ceea ce-și doresc. Dacă vrei să construiești o carieră, este necesar să conștientizezi că trebuie să fii permanent bine informat, să cunoști amănunțit fiecare detaliu al viitoarei meserii, să muncești învățând, pentru a fi un profesionist în meseria ta.

Eu aș dori să devin polițistă. Dacă aș ajunge să practic această meserie, viața mi s-ar schimba total, sărbătorile nu le-aș mai petrece acasă, alături de familie, aș fi mai mult plecată. Însă lumea mă va privi altfel, cel puțin așa îmi imaginez eu acum, la vârsta de 12 ani. Am ales această ramură deoarece și sora mea mai mare a încercat dar, din păcate, nu a intrat. Ea mă încurajează să încerc și eu. Mi-a spus că s-ar putea să intru, depinde de om și de ambiția fiecăruia. Această meserie o practică și nana mea care mi-a garantat că mă va susține în tot ceea ce voi face.

După cum vă povesteam la început, nu sunt încă 100% decisă. A doua mea năzuință este spre meseria de avocat. Pe această ramură, a dreptului, este și sora mea mai mare, aceasta fiind grefier. Nu pot zice că nu mi-ar plăcea să fiu aviatoare, la fel ca fratele meu, care a avut înclinație spre această meserie, dar mi se pare o meserie mai mult pentu băieți.

Citind cele scrise până acum, realizez că trebuie să mai treacă niște ani, ani în care mă voi cunoaște mai bine și voi ști să-mi aleg corect calea. Aștept deci, nerăbdătoare, vârsta de 13, 14 ani, pentru a vedea noi perspective, noi variante ale propriului sine, mult mai știutoare și mai hotărâte. Până atunci, mă cufund în apele imaginației și visez la posibilitățile infinite ale lui a fi!