Sari la conținut

Andreea Constantin, Visul meu

Andreea Constantin,
Clasa a VI-a, 13 ani,
Școala Gimnazială Vădeni,
Prof. îndrumător: Manolache Marioara

Mi-aș dori ca în viitor să ajung cadru militar. Am ales acestă meserie pentru a-mi sluji țara. Prima dată, am avut ca exemplu pe unchiul meu, care a fost subofițer și îmi vorbea mereu cu patimă despre acțiunile, antrenamentele și intervențiile la care participa.

Acum, m-am hotărât pe deplin să urmez acest drum…de ce? Pentru că, văzând ce se întâmplă azi în lume, m-a impresionat durerea și lacrimile copiilor nevinovați, oamenii care și-au părăsit casele, luând drumul pribegiei. Războiul din Ucraina m-a făcut să-mi pun întrebări cu privire la o situație iminentă la care țara mea ar putea fi expusă.

Îmi vine în minte cartea” Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley. Am citit-o cu atâta emoție, încât mă imaginam în mijlocul acțiunii, salvând vieți…Povestea Adei începe o dată cu cel de-al Doilea Război Mondial: “ Povestea pe care v-o spun a început în urmă cu patru ani, odată cu vara anului 1939. Anglia se afla în pragul unui alt mare război, cel în mijlocul căruia suntem acum. Eu aveam zece ani, (dar pe atunci nu-mi știam vârsta ) “. Este atât de mișcător fragmentul în care copiii trebuie să-și părăsescă locuințele, plecând în necunoscut: “Trenul era oribil, nu încape vorbă. Mulți copii nu erau la fel de bucuroși ca mine că plecau de acasă. Unii plângeau iar cineva a vomitat în colțul vagonului. “ Cum să nu fii marcat de asemenea povești dureroase, desprinse din realitate!?

La început, părinții au crezut că dorința mea de a deveni militar este datorată numai emoțiilor, dar, văzând că încep să mă documentez despre această meserie, au început să mă încurajeze. Am lăsat confortul și am început să fac mai mult exercițiu fizic, pentru a-mi dezvolta de acum un trup armonios…de asemenea, îmi dau silința de a fi printre cei mai buni elevi din clasă. Știu că nu este suficient să ne dorim ceva, fără a face nimic pentru a deveni ceea ce ne-am pus în gând.

Sunt convinsă că voi reuși să realizez tot ce mi-am pus în gând și voi fi pregătită să îmi apăr țara cu vitejie. Abia aștept să cresc și visul meu să devină realitate!