Sari la conținut

Diana Roxana Dronca, De ce e importantă cultura în viața mea?

Diana Roxana Dronca,
17 ani,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor coordonator Mona Leahu

Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună, contribuind la soluţionarea problemelor politice, sociale și umanitare.  

Cultura reprezintă multitudinea de caracteristici și cunoștințe care aparțin unui anumit grup de oameni, de la limba vorbită, la religie, gastronomie, obiceiuri sociale, muzică și arte.

În opinia mea, cultura în zilele noastre, ca de altfel dintotdeauna are un rol primordial și important în viață. Fără cultură, omul ar fi mai sărac din punct de vedere educațional. În principiu, omul are nevoie de cunoaștere, fără cultură el nu există ca individ, pentru că ar trai în necunoaștere ca un om sălbatic lipsit de vise, aspirații.
În primul rând, aceasta joacă un rol deosebit în viața unei societăți care are ca prim scop educarea. Nevoia de cultură se naște din dorința de cunoaștere, de gândire și ține de principiile fiecărui individ.

În al doilea rând, cultura este foarte importantă pentru a putea simţi esenţa vieţii. Nu pot să îmi imaginez cum am putea trăi într-un oraș în care nu există teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă. Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenenţă la cele mai diverse valori ale existenţei umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaţionale moderne. Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună, contribuind la soluţionarea problemelor politice, sociale și umanitare.

În concluzie, omul are nevoie mai mult ca oricând de cultură pentru că trăim într-o eră avansată, iar omul fără cultură este ca o bibliotecă fără cărți.