Sari la conținut

Andreea Cristina Popa, De ce e importantă cultura în viața mea

Andreea Cristina Popa,
17 ani, Clasa a XI-a B,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor: Marius Giura

În grupurile respective cultura produce unitate și elimină frica de a fi respins și dat la o parte din cauza diferențelor culturale.

Cultura are o influență aparte asupra caracterului unei persoane, ea fiind împărțită în diferite sectoare. Aceasta este importantă pentru că cu ajutorul ei se formează grupuri sociale de oameni care au în comun diferențele provocate de aceasta. Acesta nu este un lucru negativ deoarece în grupurile respective cultura produce unitate și elimină frica de a fi respins și dat la o parte din cauza diferențelor culturale. În viața mea cultura este importantă pentru că ea a ajutat la modelarea caracterului meu și m-a introdus într-un grup social în care mă simt ca și cum mi-ar fi fost menit să fac parte din el.

Unul dintre sectoarele culturii care a avut și încă are un rol important în viața mea este literatura. Cu ajutorul acesteia am avut parte de o dezvoltare a caracterului și a punctului meu de vedere asupra vieții.

O carte care m-a marcat deosebit și m-a schimbat se numește ,,The 48 Laws of Power” de Robert și Joost Elffers. Este o carte în care sunt prezentate 48 de legi pentru succes și putere în viață. Fiecare lege fiind susținută de diferite momente istorice și filosofii. Prin aceasta carte am descoperit ce stă de fapt la baza succesului în viață. În urma citirii ei, am realizat cât de mult trebuie să lucrez la caracterul propriu. Din cauză că aceasta carte mi-a deschis ochii, am devenit mult mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu și la felul în care îmi controlez emoțiile. Modul în care iau decizii s-a schimbat. Am devenit o persoană mult mai calculată față de cum eram înainte de a o citi. Nu mai sunt așa de naivă pe cum eram înainte.

Aceasta este una dintre experiențele pe care le-am avut în urma lecturării a diferitor cărți. Sunt bucuroasă că am ocazia de a experimenta acest sector al culturii.