Sari la conținut

Daria Prahoveanu, De ce este importantă cultura în viața mea

Daria Prahoveanu,
17 ani, Clasa: a XI-a B,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor: Marius Giura

Cunoscând diferite lucruri, sunt dispuși să își formeze diferite idei despre lumea în care trăim și de multe ori să le pună și în practică, încercând să aducă diferite soluții și să facă o schimbare.

Cultura face parte din nevoile umane cele mai importante. Precum corpul nostru are nevoie de apă și mâncare ca să trăiască, la fel și mintea și sufletul nostru au nevoie de cultură pentru a le menține „sănătoase”.

Aceasta are o vastă importanță în viața noastră, deoarece cu ajutorul ei ne îmbogățim bagajul de cunoștințe și un om fără știință este un om rătăcit. În același timp, cultura are și un efect asupra personalității noastre. Ne lărgește orizonturile, ajutându-ne să ne cunoaștem pe noi înșine în același timp. Prin intermediul unei culturi vaste, oamenii ajung să fie deschiși la noțiunea de „nou”. Cunoscând diferite lucruri, sunt dispuși să își formeze diferite idei despre lumea în care trăim și de multe ori să le pună și în practică, încercând să aducă diferite soluții și să facă o schimbare.

Spiritul artistic este influențat și el de cultură. Acesta ne ajută să apreciem frumosul mult mai ușor și ne dezvoltă în același timp imaginația, trăsătură ce este foarte importantă în viața noastră. Inteligența noastră cognitivă este și ea la rândul ei îmbunătățită cu ajutorul culturii.

Cultura, încă din cele mai vechi timpuri a fost prezentă în viața oamenilor în diferite moduri și va fi și de acum înainte, aceasta devenind tot mai importantă cu trecerea timpului.