Sari la conținut

Denisa Dimache, Vreau să devin…

Denisa Dimache,
Clasa a VII-a, 13 ani,
Școala Gimnazială Vădeni,
Prof. îndrumător: Manolache Marioara

În viitor după ce o să-mi termin studiile vreau să devin impresar. M-am gândit la această meserie deoarece este o meserie frumoasă dar în același timp câteodată poate fi și dificilă. Acest job cere o mare capacitate de a lucra cu omul, de a-l forma și, mai ales de a-i asigura succesul. În spatele fiecărei personalități publice, stă un impresar ! De asemenea, este plăcut atunci când comunici cu diferite persoane celebre, călătorești în locuri în care nu ai mai fost sau poate le-ai vizitat și ai fi vrut să le revezi. Prima dată când am întâlnit acest cuvânt, a fost momentul în care am început să citesc cartea “ Impresarul din Smyrna“ de Carlo Goldoni, o comedie care redă povestea contelui Lasca. Acesta intră în contact cu un grup de actori pentru a strânge o companie de cântăreți italieni de operă cu scopul de a face un turneu fabulos în Smirna. Mi-a plăcut replica acestuia: “ Iată diferența dintre un teatru și un impresar. Sub un om care plătește, toți sunt mândri, îndrăzneți, pretendenți. Când compania aparține muzicienilor, toată lumea este dispusă să lucreze din greu .”  

Dacă îți place să comunici și să călătorești este meseria perfectă pentru că poți combina utilul cu plăcutul. Această ocupație este puțin mai grea la început, deoarece nu cunoști toate persoanele publice care te pot ajuta să-ți găsești clienți, dar făcând cunoștință cu alte persoane care practică, sau au cunoștințe în domeniu, te pot îndruma cum să începi. Greu mai poate fi atunci când începi să lucrezi cu o persoană pe care nu o cunoști și durează puțin până afli exact ce își dorește sau să vezi dacă are potențial în ceea ce vrea să urmeze. Măcar dacă nu i se potrivește să poată să-și găsească altă pasiune.

Fiind impresar ești o persoană independentă care poate să-și facă toate plăcerile.

Un exemplu de o femeie cunoscută din România care practică această meserie este Anamaria Prodan. De ea pot spune că este o femeie de succes care a făcut și are tot ce își dorește. Pe lângă cariera pe care și-a creat-o are și o familie cu care se poate lăuda, mai ales având și copii care studiază în diferite țări, și se descurcă și singuri. Această ocupație mi se pare cea mai frumoasă și potrivită pentru mine.