Sari la conținut

Emilia Chira, De ce e importanta cultura în viata mea?

Emilia Chira, 
CLS A XI A A,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor coordonator: Mona Leahu

Este foarte importanta cultura în viața noastră de zi cu zi deoarece aceasta este esența omenirii.

Cultura include multe aspecte ale vieții umane și cel mai important este aspectul spiritual, oferindu-ne calitățile noastre umane – spiritualitatea noastră. Aceasta clarifică noțiunea noastră despre ceea ce înseamnă a fi un om uman. Cele mai înalte calități umane precum non-violența, toleranța, iertarea și înțelegerea reprezintă frumusețea și florile în fiecare cultură și ne conduc spre respectarea culturi ale fiecărei țări din întreaga lume.

În primul rand, atunci când o persoană nu a adoptat sau a acceptat o cultură, este nefericiță și simte că nu aparține nici unui loc și de nimeni. De exemplu, o persoană poate călători într-o țară străină și devine nefericită din cauza lipsei unui sentiment de apartenență. Cu toate acestea, având în vedere conexiunea cu propria noastră cultură, sau acceptând cultura unei alte țări, ne ajută să ieșim din această depresie.

În al doilea rand, este foarte importanta cultura în viata noastră de zi cu zi deoarece aceasta este esența omenirii. Dacă noi am fi lipsiti de cultură nu ne-am ști trecutul, prezentul și viitorul! Cultura este cea care ne formează persoana din noi. Cultura este foarte importantă pentru a putea simţi esenţa vieţii. Nu pot să îmi imaginez cum am putea trăi într-un oraș în care nu există teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă. Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenenţă la cele mai diverse valori ale existenţei umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaţionale moderne. Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună

În concluzie, cultura oferă exemple prețioase de care tinerii au nevoie indiscutabil- un ideal pentru modelarea propriei personalităţi, care se poate acumula prin lecturi, sete de autodepăşire,
prin căutarea adevărurilor, prin escaladarea noilor culmi ale cunoaşterii.Evoluțiile culturale ajută tinerii la procesul de formare şi dezvoltare a personalităţii, la cunoaşterea şi interiorizarea valorilor , prin intermediul cărora individul se integrează în societate.