Sari la conținut

Ilinca-Maria Diaconița, Visul meu

Ilinca-Maria Diaconița,
11 ani, clasa a V-a A,
Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița,
Profesor îndrumător: Mariana Balan

Mă numesc Maria-Ilinca, am 11 ani și vreau să vă mărturisesc că visez să devin scriitoare. Am acest vis de vreo doi ani deja, de când eram încă în clasele primare. Lectura este o pasiune pentru mine, o pasiune care mă face să îmi petrec timpul într-un mod plăcut și folositor în același timp. Îmi place foarte mult să citesc și deja am multe lecturi la activ. M-am documentat despre o parte dintre scriitorii români și străini și mi-a plăcut ce am citit. M-am hotărât să mă apuc și eu de scris și chiar am reușit să termin două povestiri. Am fost tare mândră de mine! Ca să scrii, trebuie să ai o cultură solidă, talent, inspirație și să depui multă muncă.

Îmi plac mult S.F.-urile, povestirile horror și, în general, cărțile de acțiune. În schimb, detest, fără supărare, cărțile siropoase. Am câțiva scriitori preferați: Agatha Christie, J. K. Rowling, Antoine de Saint-Exupery și alții. Mie acești scriitori mi-au dat curajul de a scrie, de a încerca să-mi aștern pe hârtie gândurile și ideile.

Cât despre meseria pe care mi-o voi alege, nu știu ce să spun. Cred că este cam devreme și mai am ceva timp până să iau o hotărâre în acest sens. Cred că aș putea deveni inginer, la fel ca părinții mei, sau poate mă voi îndrepta spre un alt domeniu. Consider că acum este important să mă concentrez pe învățat, pe lectură și pe alte acțivități care să mă ajute pe viitor. Orice meserie este frumoasă, dacă o faci cu plăcere, de drag. Atunci munca ți se va părea mai ușoară și vei merge la serviciu cu plăcere. Părerea mea este că trebuie să ne ascultăm și să ne urmăm visurile.