Sari la conținut

Daliana Melniciuc, Importanța culturii

Daliana Melniciuc,
16 ani, clasa a X-a A,
Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița,
profesor îndrumător: Șutu Laura

Atunci când cineva nu a aderat sau acceptat o cultură, este nefericit să nu aparțină nici unui loc.

Cultura este frumusețea și viața fiecărei ființe umane. În sanscrită, cultura se numește samskara, aceasta ne este transmisă de la bunicii noștri, părinții noștri și societatea noastră, desigur, prin educație. Acționăm în conformitate cu propria noastră cultură, conștient și inconștient. Ea include multe aspecte ale vieții umane și cel mai important este aspectul spiritual, oferindu-ne calitățile noastre umane, spiritualitatea noastră. Cultura clarifică noțiunea noastră despre ceea ce înseamnă a fi uman. Cele mai înalte calități umane precum nonviolența, toleranța, iertarea și înțelegerea reprezintă frumusețea și florile în fiecare cultură și ne conduc spre respectarea culturii fiecarei țări din întreaga lume. Atunci când cineva nu a aderat sau acceptat o cultură, este nefericit să nu aparțină nici unui loc. Mediul nostru formează, de asemenea, cultura noastră. Peisajul în care am crescut – flori, copaci, pietre, râuri, munți – precum și prietenii care ne-au înconjurat și-au pus amprenta asupra personalității noastre.

Cultura este ca o grădină frumoasă, este mulțimea de copaci și flori diferite și, lucrând în armonie cu acestea, un grădinar creează acea frumusețe. Când înțelegem cu adevărat cultura și lucrăm cu ea, vom fi acel grădinar.

Unde este cultură nu există violență, luptă, viclenie, ucidere intenționată, unde este cultură există prietenie, cultura este frumusețea omului!