Sari la conținut

Ionuț-Laurențiu Sandu, Visez să devin…

Ionuț-Laurențiu Sandu,
Clasa: a V-a A
Școala Gimnazială Nr.1 Roata de Jos
Profesor coordonator: Nicoleta Luana Ionescu

Programator IT – meserie care ține pasul cu timpul!

Lumea în care trăim ne impune într-un fel să trăim la minut, să avem totul programat ca la carte și să știm cu precizie ce vom face în ziua următoare. Programarea IT, spre deosebire de însemnările pe care le facem în carnețel sau în telefon, nu este o chestie care poate fi înțeleasa de oricine.

Programatorul este omul logicii, al analizei, o persoană cu o capacitate uimitoare de abstractizare, creativ și tehnic. Pentru unii poate părea o ocupație dificila, pentru altii – un joc de copii. Cert este faptul ca meseria de programator implica o serie de avantaje dar si dezavantaje.

Primul si cel mai important avantaj al profesiei tine de domeniul financiar. Cei care activeaza in acest domeniu au parte de castiguri stimulante. Oferirea unui simplu sfat in ceea ce tine de service-ul unui laptop, iti poate aduce bani in plus. Este adevarat ca acest lucru nu se intampla chiar de la inceput, dar timpul investit in formarea personala este necesara pentru a avansa in domeniu, are efecte care se vad cu ochiul liber atat in buzunar, cat si pe card.

Pentru unii poate parea greu, pentru altii o simpla joaca de copil, cert este ca, precum orice alta meserie, a fi programator implica o serie de avantaje si dezavantaje. Iata cateva dintre avantajele care vin odata cu aceasta ocupatie:

Pentru a fi bun in acest domeniu, trebuie sa fii indragostit de aceasta meserie. Doar asa vei deveni un om fericit din punct de vedere profesional.Un alt avantaj care nu poate fi neglijat atunci cand vorbim de profesia de programator este posibilitatea de dezvoltare continua. Odata cu dezvoltarea neincetata a tehnologiei de IT, viitorul unui programator este asigurat. Totusi, nu trebuie sa-ti faci iluzii si sa crezi ca a fi programator este simplu si confortabil.

Profesia de programator aduce cu ea dupa cum am mentionat mai sus si dezavantaje asupra sanatatii. Statul pe scaun fara a face sport sau vreo alta forma de efort fizic te poate expune negativ.

Acum atașez un scurt istoric, de ce am ales meseria de Programator IT. Eu de la varsta de 5 ani am inceput sa inteleg mai bine navigarea pe calculator.

Imi placea sa vizionez diferite filmulte pe Yutube cu diverse jocuri si curse de masini. In acel an de Mos Craciun mi am dorit cadou de la parinti o consola PS4 cu un joc frumos numit FIFA 19. In acea seara de Mos Craciun, am fost foarte fericit ca am primit acel cadou dorit. Ziua urmatoare am instalat jocul si am fost foarte dezamagit ca era scris in limba engleza. Am fost foarte ambitios, am luat un dictionar si am inceput sa traduc pasii de urmat. Incet, incet am reusit si am inceput sa inteleg că să stii limba engleza este foarte interesant si placut. De atunci aceasta limba a devenit foarte mult indragita de mine. Iubesc limba engleza si acum pot spune ca ma descurc cat de cat atat vorbit cat si scris. Îmi place si Informatica totodată, de aceea am ales aceasta meserie in viitor. Cu foarte mult efort depus de mine prin constientizarea de a invata cat mai bine si obtinand cat mai bune rezultate la invatatura in urmatorii ani de gimnaziu, si cu ajutorul cadrelor didactice cărora le multumesc foarte mult pentru implicare si corectitudine, si totodata vreau sa le multumesc si parintilor pentru sprijin si incurajare , sper sa am o reusita foarte buna in viitor în ceea ce mi –am propus. Va multumesc inca odata tuturor celor care sunteti aproape de mine si ma incurajati!