Sari la conținut

Maya Donici, Doresc să devin…

Donici Maya,
cl. VII-a,
Colegiul National “Cuza Vodă” Huși,
Prof. coordonator Carmen Any Avram

Cu trecerea timpului noi, ca elevi, trecem prin multe evenimente care ne schimbă opinia despre diferite subiecte. În cazul meu, de-a lungul timpului, m-au pasionat diverse lucruri: modelatul, cititul, scrisul… Dar, privind școala, ce m-a atras cel mai mult a fost partea umană. Cel mai mult pot să zic ca îmi plac poezia, psihologia și limbile moderne.

Gândindu-mă la viitor, totuși, domeniul care cred că este chemarea mea este neuroștiința și psihologia în general. Dintotdeauna cred că am fost pasionată să observ acțiunile altora, să le înțeleg și să îmi fac o anumită idee despre ei. Mi se pare foarte interesant cum nu luăm decizii asemănătoare și ne diferențiem, aceste diferențe fiind chiar ceea ce ne definește. Aș putea chiar să zic că analiza este punctul meu forte, sau cel puțin este primul meu mod de a aborda o situație.

Pe lângă asta, îmi dedic o parte a timpului meu liber scrisului. Din când în când, reușesc să aștern câte o poezie, care este modul meu de a mă relaxa și recupera după o săptămână grea. Visul meu este să public o carte cu poezii, iar cititorii să își regăsească propriile experiențe în cuvintele mele.

Am observat, fiind pasionată de aceste două subiecte, că au un punct comun: dorința de a ajuta cititorii, respectiv receptorii, în a se descoperi și înțelege pe ei însuși. Chiar dacă nu o să reușesc să îi ajut pe fiecare în parte, aș dori, cel puțin, să știu că cineva a fost plăcut surprins și încântat de scrierile mele.

În final, consider că orice meserie este importantă în felul ei și că trebuie să facem ce simțim că ne atrage. Contează să fii sigur pe tine, să îți placă ce faci și să fii mândru de rezultatul pe care munca ta îl aduce.