Sari la conținut

Mihaela Giafir, Voi deveni antreprenor!

Mihaela Giafir,
Clasa a VIII-a, 14 ani,
Școala Gimnazială Vădeni,
Prof. îndrumător: Manolache Marioara

Ce îți dorești să devii când vei fi mare? “ este întrebarea la care orice copil este supus. De multe ori, răspunsul este “ doctor, pentru că îmi doresc să salvez vieți“, sau “profesor, deoarece vreau să-i învăț pe oameni lucruri noi “, ori “ astronaut, fiindcă mi-am propus să să ajung pe Marte și în alte colțuri ale Universului“. În ciuda acestor replici, singurul lucru care ne ajută să luăm decizii pentru viitor este să ne descoperim pe noi înșine. Întocmai, maturizându-mă, am realizat care va fi drumul meu în viață.

Deși sună destul de nebunesc, visez să ajung antreprenor. Întocmai scria și Robert T. Kiyosaki despre antreprenori “Nu te teme dacă ceilalți îi consideră nebuni, excentrici, săriți de pe fix, etc. Multă lume judecă doar la suprafață. Discută cu aceşti oameni şi inspiră-te din experiența lor.”

Ceea ce m-a atras la această meserie este varietatea de oportunități pe care o oferă: îți valorifică creativitatea și imaginația, poți fi propriul tău șef și oferă libertate. Sunt de părere că mi s-ar potrivi statutul de antreprenor, deoarece sunt responsabilă și optimistă în orice situație, perseverentă și inovatoare, atuul meu fiind spiritul de echipă.

Am descoperit pasiunea pentru această meserie, citind cartea “Tată bogat, tată sărac“ de Robert T. Kiyosaki. Scriitorul și marele om de afaceri s-a dovedit a-mi fi model în viață, pentru mai târziu. În această carte este relatată copilăria autorului și, cel mai important, sunt puse față în față două tipuri opuse de gândire : tatăl bogat și tatăl sărac. Lucrul care mi-a schimbat perspectiva asupra banilor și obținerii acestora a fost replica lui Kiyosaki, pe care nu toți o înțeleg “ Cei săraci muncesc pentru bani. Bogații au bani care lucrează pentru ei. “

Cu toate că am ales o carieră căreia nu-i garantez succesul din prima încercare, doresc să-i motivez și pe ceilalți, prin realizările mele !