Sari la conținut

Miruna Theodora Racovanu, Ce vreau să devin când o să fiu mare

Miruna Theodora Racovanu,
Colegiul Național „Cuza Vodă ” Huși,
Profesor coordonator: Avram Carmen Any

Cred că una dintre cele mai mari pasiuni ale mele este să aflu cum gândesc oamenii. De când mă știu ascult problemele celor din jurul meu, încerc să le înțeleg greutățile și empatizez cu ei, încercând să le dau idei despre modul în care aș proceda eu daca aș fi în locul lor.

De când eram mică, după ce prietenii mei se certau, eu încercam să îi împac, ascultându-le povestea. Îmi place să văd cum unii oameni percep anumite lucruri în modalitatea proprie. De exemplu, la orele de română, când trebuie să interpretăm un anumit text sau o imagine, sunt fascinată de modul în care fiecare creier uman percepe diferit lucrurile. M-a impresionat mereu faptul că un mic organ poate face atât de multe, de la a lua decizii, la a memora diferite lucruri, fiind extrem de complex, dar poate fi păcălit cu ușurință de anumite trucuri.

Țin minte, când am aflat prima oară ce este psihologia inversă că am fost tare surprinsă de modul prin care creierul poate fi influențat de faptul că îi sugerăm că nu este capabil de îndeplinirea unui activități, iar acesta își va demonstra potențialul.

Consider că alegerea mea este motivată și de faptul că mama lucrează în domeniul social și mi-a împărtășit despre cazurile cu care lucra și cum găsea o modalitate de a le rezolva. Cu toate acestea, ea îmi spunea că este un domeniu greu și pe care nu mi-l recomandă, dar, ca în majoritatea cazurilor, așchia nu sare departe de trunchi și cred că doar viitorul știe dacă îmi voi urma pasiunea sau nu.