Sari la conținut

Rebeca Bulboacă, Vreau să devin fotograf

Rebeca Bulboacă,
Clasa a VIII-a A,
Liceul Teoretic Sebiș,
Profesor coordonator: Dragoș-Călin Oana,

Pasiunea mea pentru fotografie mi-am descoperit-o în carantină. Locuiesc la casă, așadar am avut ocazia să ies în curte și să îmi petrec timpul în aer liber. Într-o zi, mă plictiseam teribil, așa că mi-am luat aparatul foto și am început să fac poze (pe atunci era primăvară, așa că am avut ocazia să fac poze florilor abia înflorite). Făceam poze din toate unghiurile posibile pentru a pune în evidență părțile bune ale florilor. Și am continuat. A doua zi am început să fotografiez albinele, în a treia apusurile și am continuat până am realizat că fac asta din plăcere și că nu vreau să mă opresc.

Am început să mă documentez pe internet la tot felul de fotografi faimoși pentru a le prelua sfaturile și a evolua. Am făcut asta timp de un an, m-am documentat, am învățat și m-am străduit să fac totul perfect. Acesta este începutul meu în acest domeniu. A trecut timpul și odată cu trecerea lui am căpătat și cunostințe și abilități noi pe care le-am pus în practică pentru a obține cel mai bun rezultat. În următorul an, am început să mă axez pe partea de tehnic, adică ustensile. Am achizitionat un aparat mai bun, un obiectiv tip portret și trepied. Pot spune că acest upgrade a avut un impact pozitiv și asupra calității pozelor. Pozele ies acum mult mai calitative din punctul de vedere al aparatului, dar și al cunoștințelor dobândite de-a lungul timpului. Practicând și mai mult, încep să primesc numeroase aprecieri din partea oamenilor din jurul meu. Având în familie un fotograf, el și-a pus amprenta asupra muncii mele prin sfaturile și susținerea primite de la el.

Acum, după doi ani și ceva de fotografie, pot spune că mi-am găsit slujba pe care nu m-am așteptat că o voi avea. Un sfat din partea mea pentru începătorii în acest domeniu este: nu vă dați bătuți, nu vă va ieși de la început pentru că nu aveți cunoștințele necesare. Munciți, vă asigur că toată această muncă în final va merita și va fi răsplătită!