Evelina Cătălina Caraciuc,
16 ani, clasa a X-a A,
Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița,
Profesor îndrumător: Șutu Laura
Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenență la cele mai diverse valori ale existenței umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaționale moderne.
”Cultura este foarte importantă pentru a putea simți esența vieții”.
(Victoria Tcacenco)
Cuvântul cultură provine din latinescul colere, ce se traduce prin „a cultiva”. Cultura se modifică odată cu trecerea timpului. Ea este cea care ne permite să ne simțim parte dintr-un grup: este ceea ce ne aseamănă, ceea ce ne unește.
Nu pot sa-mi imaginez cum am putea trăi într-un oraș, într-o lume în care nu există teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă. Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenență la cele mai diverse valori ale existenței umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaționale moderne. Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună, contribuind la soluționarea problemelor politice, sociale și umane. Oriunde se găsește viața, se găsește și cultura. Cultura este frumusețea și viața fiecărei ființe umane, este mobila noastă interioară, umplerea labirintului nostru interior cu hainele rafinate ale cunoașterii.
Aceste rânduri sunt scrise după o scurtă căutare pe internet a ce înseamnă cultura. Pentru mine, rămâne un subiect ce urmează a fi aprofundat, însă, o concluzie formată în mintea mea despre importanța culturii, este următoarea: a fi cult înseamnă a avea acces la tot ceea ce omenirea a reușit să descopere până în prezent și a folosi în avantajul propriei descoperiri de sine!