Sari la conținut

Ștefan-Iulian Flutur, Visez să devin….

Ștefan-Iulian Flutur,
11 ani, clasa a V-a A,
Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița,
Profesor îndrumător Mariana Balan

Eu de mic visez să devin militar, deoarece îmi place armata și tot ceea ce ține de ea. Mă și văd îmbrăcat în uniforma de militar! Consider că este o meserie foarte potrivită pentru un tânăr care vrea să-și construiască un viitor frumos și demn. De asemenea, este o meserie prin care poți să îți pui în valoare niște calități, dar pentru care trebuie să muncești mult. Știu că acest serviciu este foarte serios și presupune multă muncă, pasiune și dăruire. Pentru a putea face față provocărilor trebuie să participi la antrenamente dure, la diferite activități. Armata înseamnă lucru în echipă, colaborare, comunicare. În armată se pune mare accent pe organizare, disciplină și respect, lucruri fără de care nu s-ar putea face mai nimic.

Modelul meu este Cosmin, verișorul meu, care este student la Academia Militară. Cosmin nu este singurul meu model, el este doar cel mai apropiat. În paginile cărților de istorie sau în cele ale cărților de literatură am întâlnit mulți eroi, care m-au inspirat și m-au determinat să aleg această meserie. Ce m-a fascinat a fost în primul rând dragostea lor de țară, o dragoste mare, puternică, dusă uneori până la sacrificiu. Este un sentiment înălțător ce înnobilează sufletele oamenilor buni, dându-le aripi. Fragmentul din „Scrisoarea III” de Mihai Eminescu, în care este înfățișată bătălia de la Rovine, pune în evidență patriotismul lui Mircea cel Bătrân, vitejia lui pe câmpul de luptă, inteligența și dăruirea lui. El poate fi model pentru orice elev.

Pentru a deveni militar trebuie să ai multe studii și să îndeplinești mai multe condiții. Din acest motiv îmi propun să învăț bine, și să mă pregătesc temeinic și serios încă de pe acum pentru viitoarea meserie. Vreau să ajung la un liceu bun și apoi să dau admitere la Academie. Eu sper să reușesc să devin militar! Tu ce vrei să devii?