Sari la conținut

Ștefana Coroamă, Crâmpeie din visul meu!

Ștefana Coroamă,
12 ani, clasa a VI-a A,
Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița,
profesor îndrumător: Alina Rădeanu

Mulți elevi nu știu ce vor să devină când vor crește, iar majoritatea nu se gândesc cum să-și atingă ambițiile. Alții nu cred că vor putea ajunge acolo unde își doresc cu adevărat să meargă, pentru că nu știu cum, nu sunt îndrumați, și se pierd pe drum.

Dacă pe tine te descrie acest lucru, înseamnă că vei fi bucuros să afli că există speranța! De acolo a început visul meu, din speranță și încredere în mine. Eu visez să devin un om al legii, care crede că va putea face lumea mai bună. Acest vis a început când aveam 6, 7 ani și mă uitam la filmele cu eroi care salvau viețile unor oameni, sau chiar filmele de acțiune cu polițiști, care rezolvau cazuri. Când am crescut mai mare, am petrecut mult timp cu verișoara mea care în acest moment este la Academia de poliție (locul unde visez să ajung și eu!). Ea mă inspiră, dorindu-mi să o ajung din urmă, să urmez aceeași cale. Mi se pare o meserie riscantă, ce te va pune față în față cu răufăcători, criminali, jefuitori, meseria de polițist este una grea, uneori poți fi lovit, rănit foarte tare de o armă, într-adevăr este o muncă grea, riscantă și stresantă!, însă acest lucru nu mă va opri din a visa în continuare la ce vreau să devin când voi fi mare!

Până să ajung la Academie, mă ocup de școală și de cărți. În special orele de română, istorie, geografie, îmi plac mult. Iar cărțile…. ei bine, cărțile polițiste, seria de autor Agatha Christie îmi ține companie până să ajung eu însămi să rezolv cazuri.

Țin să cred că fac parte din categoria copiilor care știu ce vor de la viață, iar de la acest verb, a ști, îmi conturez planul, pașii, răspunzând la întrebarea Cum voi ajunge unde știu că vreau să ajung? Aici, îndrumată de părinți, profesori, și de verișoara mea, voi bifa, rând pe rând, treptele ce vor duce la împlinirea visului meu de a deveni polițistă!

Speranța, speranța este și va fi laitmotivul vieții mele: speranța într-o lume mai bună, fără violență, fără războaie, speranța că voi ajunge polițistă, speranța într-un viitor al omenirii, în care aceasta să se bazeze pe valori, prietenie autentică, bine, adevăr și frumos!