Sari la conținut

Teodora Ancuța, Visez să devin…

Teodora Ancuța,
12 ani, clasa: a-VI-A,
Liceul Teoretic Sebiș,
profesor îndrumător: Mona Leahu

Meseria mi se pare o parte importantă din viața fiecărui om.

Eu visez să devin învățătoare deoarece îmi plac copiii, mi-ar plăcea mult să lucrez cu copii, să fac activități cu ei, să îi învăț lucruri interesante și cum să nu fie descurajați de vorbele altora. Cel mai bun lucru este să îi înțelegi și să încerci să-i ajuți pe fiecare să învețe. Fiecare are ceva bun în el care trebuie descoperit.

Fiecare materie este importantă în felul ei, dar, trebuie să înțelegem din fiecare materie lucruri care ne vor ajuta în viață. Ora de lectură este esențială pentru copii deoarece acolo își pot găsi pasiuni și poate, viitoarea meserie. Una din pasiunile mele este cititul, pasiune care ne-a fost insuflată de către doamna învățătoare, o pasionată cititoare și ea, la rândul ei. Ea ne-a învățat să iubim cărțile.

Eu cred că această meserie ar trebui să fie mai apreciată pentru că aici copii își află: cunoștințele, prietenii, pasiuni și visuri. Învățătoarea este cea care pune bazele în viața unui copil, ea este ca o a doua mamă pentru el, în mâinile ei se află viitorul lui ca om. Eu apreciez foarte mult această meserie!