Sari la conținut

Bianca-Mădălina Comorițan, Visez să devin…

Bianca-Mădălina Comorițan,
13 ani, clasa a VII-a A,
Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița,
profesor îndrumător Mariana Balan

Mă numesc Bianca, am 13 ani și sunt elevă în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița. Ca orice copil, m-am gândit de mai multe ori cum va arăta viitorul meu, unde mă va duce viața și ce meserie voi avea. În primul rând, îmi doresc să fiu o persoană independentă, cinstită și muncitoare. Cât despre meserii, nu sunt încă hotărâtă, dar am câteva pasiuni pe care le-aș putea valorifica.

Mie îmi place foarte mult să citesc și să explorez paginile romanelor de aventuri pe care le găsesc captivante. Mă fascinează faptul că pot călători oriunde vreau, că pot vizita locuri îndepărtate și pline de mister, că pot cunoaște eroi extraordinari. Mai mult decât atât, cărțile îmi creează și îmi transmit sentimente și stări aparte, atât de greu de definit în cuvinte. Citind o carte, te transpui în lumea magică a imaginației, în care totul este posibil. Aș fi foarte fericită și onorată în același timp dacă, peste ani, aș ajunge scriitoare. Știu că este nevoie de multă muncă, de talent, inspirație, dar și de determinare și ambiție. Mi-aș dori să îi fac pe adolescenți să fie pasionați de lectură și nerăbdători să afle și să citească romanele mele.

De asemenea, îmi place extrem de mult să comunic cu copiii, să fiu în mijlocul lor, să le ascult părerile și ideile năstrușnice și să văd bucuria inocentă ce dă strălucire chipurilor lor frumoase, delicate. Ca profesoară, mi se pare că ai sentimentul de copilărie veșnică! Nu cred că te poți simți bătrână sau obosită petrecând zilnic timp cu atâția copii vioi, curioși și nerăbdători să afle lucruri noi. Ei îți dau putere, energie și poftă de viață și îți umplu sufletul de bucurie. Mă visez o profesoară bună, iubită și apreciată de elevi, severă când este cazul, dar blândă și înțelegătoare mai mereu. I-aș ajuta să dezlege tainele cărților, i-aș face să iubească învățătura și să înțeleagă rolul ei și să prețuiască școala și oamenii ei. Ce frumos este să contribui la formarea oamenilor de mâine, să modelezi și să crești frumos generațiile viitoare!

Fiecare meserie este deosebită și frumoasă în felul ei. Când îți alegi o meserie trebuie să îți și placă ceea ce faci, deoarece lucrul făcut cu dragoste este întotdeauna apreciat și reușit. Când îți dorești ceva cu adevărat, cu multă muncă poți reuși. Întotdeauna trebuie să lupți pentru dorințele și visurile tale!