Sari la conținut

Bianca Maria Matiasevici, Visez să devin…

Bianca Maria Matiasevici,
11 ani, clasa a V-a A,
Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița.
Profesor îndrumător Mariana Balan

Visul meu de când eram mică a fost să devin avocat. Această meserie nu este una tocmai ușoară, dar îmi place pentru că trebuie să lupți pentru dreptate. În alegerea acestei meserii am avut mai multe modele. M-au inspirat eroii din basme care luptau pentru dreptate și adevăr, dar recunosc că am văzut câteva filme americane în care avocații susțineau cauza unor clienți, apărându-i.

Această meserie presupune multe activități, întâlniri cu clienții și procese pentru dreptate. Toată munca mea va fi pentru oamenii care au diferite probleme, care sunt nedreptățiți, cărora li s-au încălcat drepturile. Mereu voi fi de partea binelui, a adevărului și a dreptății și îi voi ajuta din toată inima. Este un loc de muncă serios, sigur, ce îți oferă un anumit statut și din care câștigi mult. Bineînțeles, dacă ești cu adevărat bun. Trebuie să muncești foarte mult, să cunoști foarte bine legile, să ai o mulțime de cunoștințe pe care să te bazezi la nevoie. De asemenea, trebuie să fii mereu la curent cu toate noutățile, să îți placă să comunici cu oamenii și să îi cunoști bine. Cred că mai trebuie să ai o fire hotărâtă, ambițioasă și multă voință și dorință a ajuta oamenii și de a le face dreptate.

Primul pas va fi să învăț foarte bine, să termin școala, apoi liceul și să iau examenul de bacalaureat. După aceea, voi urma Facultatea de Drept și mă voi pregăti pentru examenele ce vor urma. Mama mă susține și mă vede deja avocat. Sper din tot sufletul să-mi îndeplinesc visul și să devin ceea ce îmi doresc!