Sari la conținut

Iulia Năstase, Vreau să devin medic!

Iulia Năstase,
Clasa a VIII-a, 14 ani,
Școala Gimnazială Vădeni,
Prof. îndrumător: Manolache Marioara

Meseria pe care doresc să o îmbrățișez este cea de medic. Am ales această meserie, pentru că, pentru mine, este cea mai nobilă dintre toate, este minunea de a dărui o nouă viață celor suferinzi, celor care își pierd speranța.

Îmi doresc foarte mult să ajut oamenii, salvându-le viețile. Știu că este greu, că este cea mai responsabilă profesie din lume și, de asemenea, implică riscuri mari. Poate nu întotdeauna un medic reușește să salveze o viață, însă face tot posibilul să reușească. Minunile se pot întâmpla, cu credință și dăruire. Acest lucru l-am simțit cu emoții de nedescris în cartea “Inima fiului meu“ de Cecilia Anghelescu Sămărghițan. Autoarea relatează povestea propriului său fiu, Horia, care suferă de o boală gravă de inimă. Mama se întreabă disperată “Cine o va ajuta să-și îndeplinească visul? !“ de a-și salva unicul copil “ Salvarea copilului ei, unicului său copil, unica bucurie a vieții ei. Vor învinge sau vor fi învinși “. Crizele lui Horia se îndesesc și se agravează, cer sacrificii… mama își părăsește catedra de matematică pentru a fi de folos puilui ei, veghindu-i pașii și somnul. Deși boala se agrava, Horia creștea frumos și armonios. ” Niciun medic nu credea că viața băiatului poate fi salvată. Cel care s-a încumetat să-i facă transplantul, de care avea nevoie, chirurgul Christian Barnard se afla în celălalt capăt al lumii, Africa de Sud. Depășind toate obstacolele regimului comunist, mama reușește să ajungă cu fiul său în spitalul Cape Town, unde viața îi este salvată de renumitul doctor …”toți cei care credeau că îl vor conduce pe ultimul drum, l-au văzut la scara avionului, în picioare”.

Sigur, minunile se întâmplă și ele sunt făcute de oameni! Sper să devin și eu un astfel de ”magician” și să dăruiesc o nouă șansă celor care au nevoie de ea.